tiistai 3. syyskuuta 2013

Keitä Me Oikeastaan Olemme -Queen Number Two

Minussa ei asu prinsessa, eikä ole koskaan asunutkaan, kuten Virpissä asuu. Minussa puolestaan asuu Hänen Kuninkaallinen Presidentti Korkeutensa, joka on teini-iästä lähtien inhonnut käsitöitä, koska kaikki muut tekivät niitä mummoja ja siskoja myöten, ja olivat siinä vielä hyvin taitavia. Meillä oli kotona myös laumallinen lampaita, joten villa oli tylsää. Tuskaa tuottivat myös koulun käsityötunnit, koska siellä piti keskittyä tarkkoihin ohjeisiin eikä voinut vain hurvitella saksien ja koneiden kanssa.

Suuri ja Mahtava Vihanpito loppui kuin seinään siihen yksittäiseen 90 -luvun hetkeen kun sisareni purjehti ohitseni epäreilun hieno villapaita päällään ja minun oli myönnettävä, että haluan oppia tuon taidon ja tehdä villapaitoja itsekin. Tälläisesta myöhäisherätyksestä joutuivat sitten kärsimään äitini, sisareni sekä molemmat mummoni, koska minun hyveisiin ei ole järin koskaan kuuluut käsitöissä tarvittava kärsivällisyys. He jaksoivat töniä oikeaan suuntaan, purkaa ja neuvoa kun taistelin ohjeiden ja villavyyhtien kanssa.

Ensimmäinen työ oli punainen villapaita, joka on vieläkin tallella. Ensimmäisen villapaidan jälkeen olen neulonut ja virkannut ja tuunannut jatkuvalla syötöllä kaikkea muuta mitä langoista saa aikaiseksi. Olen osallistunut mualimalla ollessani neulekerhoihin, mutta en ole koskaan varsinaisesti opiskellut alaa.
Nykyään olen onnellisesti koukutettu lankojen pauloihin, ja uppoan iloisesti langan ansoihin päivä päivältä syvemmälle ja syvemmälle. Luulin että oman lankakaupan perustaminen auttaisi tähän tautiin, mutta rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että se tästä vain pahenee.
-Riikka-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti