torstai 3. lokakuuta 2013

Tavat ja tottumukset -helppo kauluri Karismasta

Olen oppinut tavoille. Tai olen ainakin oppinut jotain uutta:
Olen antanut periksi ja neulonut Karismasta eli 100% villalangasta kaulurin.

Selvitykseksi on kerrottava,  että yltiö- allergikkona tai ainakin herkkähipiäisenä olen tähän asti karsastanut liian kovan tuntuisia lankoja kasvojen ja kaulan alueella. Saadessani valita, sorrun aina Merino villoihin, suklaanpehmeisiin ja lämpimiin alpakkalankoihin ja esim. Dropsin BabyAlpaca Silkkiin.

Onnekseni sain tilaustyön kaulurista, jonka malliltaan täytyy olla tiukahko ja väriltään ehdottomasti Karisman 37, kauniin tummansininen. Vaikka kuinka ämpyilin ja puhua pajatin ja tarjottelin muuta, Karisman väri oli se,  joka valloitti tilaajan ja sillä minun oli mentävä.

Lanka yllätti minut tässä käyttötarkoituksessa täysin. Se on helppo ja notkea neuloa, pehmeä ja kuitenkin topakka soljumaan puikoilla ja yllättävintä kyllä se ei edes kutittanut koe-sovituksissa. 

Loin kauluria varten 120s (4mm pyöräpuikoille, neulottu suljettuna neuleena). Aloitin 5 krslla ainaoikeaa neuletta, jonka jälkeen tein 2o 2n joustinneuletta noin 5cm. Kavensin joka toisen nurjan raidan, eli neuloin *2o, 2n, 2o, 2n yhteen* ja jatkoin tällaista rikottua joustinneuletta vielä 3cm, jonka jälkeen kavensin loput nurjat raidat 1n paksuisiksi (eli puikoilla oli 2o,1n joustinneuletta). Neuloin tätä kavennettua joustaria noin 8cm, jonka jälkeen tein lisäykset kuten aiemmat kavennukset; eli lisäsin joka toisen nurjan raidan (eli 2o, 2n,2o ja 1n) ja neulottuani sitä 3cm lisäsin loput nurjat raidat 2n paksuisiksi. Päättelin kaulurin neulottuani loppuhuipennukseksi taas 5 ainaoikeaa kerrosta.

Kauluri on aika rock. Ja Karisman värit tosi rock. Mieleni tekisi loikata kirjoneulelapasiin tämän langan kanssa, tai norjalaiseen villapaitaan tai tai tai....
Ennenkuin hurjistun täysin teen loppuun muutamat heijastinpipot ja Love You 3- langasta liivin.
Neulomisiin siis!

PS: Olemme Virpin kanssa sotkeentuneet Neulojien Yö tapahtumaan. Seuraathan tarjoukset tarkasti. Lisätietoja tästä linkistä (ja tietty Facesta):
http://www.neulojat.com/?page_id=218

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti